Gastenboek

Laat hier een reactie achter
(12)
(9) NN
zondag, 10 juni 2012 18:14 uur

Omdat onze zoon in groep 4 wat onzeker over zichzelf is en moeite heeft zich te weren / zijn plaatsje te vinden binnen zijn klas, hebben we besloten om hem naar de cursus methode B te laten gaan.
Het verbaasd me hoe praktisch de lessen zijn, en hoe makkelijk de kinderen dit vervolgens omzetten in de praktijk. Met kleine geheugensteuntjes leren ze bewust om te gaan met hun ademhaling, hun
houding, uitstraling, gevoel e.d.
Als onze zoon begint te mopperen na een schooldag hoef ik alleen maar “knikker!” te roepen, en meneertje begint doodleuk de leuke dingen van die dag te benoemen, want hij heeft van juf May een knikker gekregen waarin je positieve gedachten moet bewaren. Als hij boos wordt om iets, bedenkt hij zelf dat hij aan de “gouden haan” moet denken, zodat hij stabiel gaat staan en op zijn ademhaling let, waarna de boosheid al afzwakt…

De lessen worden in leuke groepjes gegeven, de jongens hebben het echt gezellig met elkaar, en ze leren onbewust veel van elkaar.
Ik heb het idee dat hij, door op deze manier met zichzelf bezig te zijn tijdens de lessen bij May, anders omgaat met de dingen die in het dagelijkse leventje op z’n pad komen. Ik hoop dat hij in de toekomst hierdoor ook zekerder van zichzelf is, want een feit is, zoals in de cursus wordt beschreven: “je mag er zijn, gewoon zoals je bent!”

(8) NN
zondag, 10 juni 2012 18:12 uur

“Yes, het is weer woensdag, ik mag weer naar juf May!” Dat is dereactie die we wekelijks van onze zoon van 7 jaar horen…(7) Danielle
zondag, 17 juni 2012 18:12 uur

Onze zoon Wouter heeft vorige week zijn weerbaarheidstraining bij May afgerond en zowel op school, thuis als bij zijn vriendjes merken we allemaal wat het hem heeft gebracht.

De reactie op school is dat hij minder gefrustreerd en duidelijker reageert wanneer hij wordt uitgedaagd en niet meteen lichamelijk reageert. Van een moeder van een vriendje hoorde ik terug dat hij niet meer de ruzie opzoekt met haar jongste als hij stoort bij het spelen maar duidelijk verbaal aangeeft wanneer zijn grens is bereikt. En thuis.... als wij uit onze slof schieten krijgen we doorleuk terug "die cursus hebben ze ook voor volwassenen hoor". Hoezo houdt hij ons de spiegel voor :)

Heerlijk om te zien dat hij rustiger is geworden, meer gefocust en gemakkelijk 'sociaal acceptabele' reacties geeft. Zelfs in de scores van de toetsen op school zien we het terug. Het maakt zijn leventje een stuk gemakkelijker nu hij oefeningen en handvaten heeft gekregen hoe om te gaan met onze ingewikkelde sociale structuren.

Chapeau Wouter! En bedankt May voor deze geweldige begeleiding. Wouter vond het heerlijk om 9 weken lang te komen en het was geweldig om zijn groei via de e-mail te volgen.


 Naam *
 E-mail
 Website

 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
3 + 6=